Stiri Internationale de ultima ora

Printul Charles a ramas fara gust si fara miros dupa COVID

Mostenitorul tronului britanic, printul Charles de Wales, s-a intalnit recent cu mai multe cadre medicale din Sistemul National de Sanatate. El a marturisit ca nici acum nu si-a recapatat complet gustul si mirosul, desi au trecut aproape trei luni de cand a avut COVID-19.

In varsta de 71 de ani, printul de Wales a fost pentru prima data la un eveniment public, dupa infectarea cu noul virus. El s-a intalnit cu cadrele medicale de la Spitalul Regal Gloucestershire, dar discutia s-a purtat la o distanta de 2 metri.

Nefiind posibil sa stranga mainile celor cu care a stat de vorba, Charles i-a salutat cu “namaste” – gestul cu mainile impreunate, ce-si are originile in India si este practicat in special de yoghini.

Charles a avut covid chiar la inceputul pandemiei, dar o forma usoara, care nu a necesitat spitalizarea. Pierderea gustului si mirosului e unul dintre principalele simptome. De regula, gustul si mirosul revin dupa vindecare, in maximum o saptamana, spun specialistii. In cazul lui Charles, insa, se pare ca revenirea are loc mai lent.

Citeste  Iranienii ar fi doborat din greseala avionul ucrainean

In Marea Britanie sunt peste 300.000 de cazuri de COVID-19 confirmate, iar numarul deceselor se apropie de 43.000. Initial, guvernul britanic a adoptat o atitudine relaxata. La inceputurile pandemiei nu au fost luate masuri de izolare si carantinare, ceea ce a dus la o explozie de cazuri. Printre cei infectati a fost si premierul Boris Johnson, care a facut o forma grava de COVID-19.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *