Stiri Internationale de ultima ora

Printul Charles a ramas fara gust si fara miros dupa COVID

Mostenitorul tronului britanic, printul Charles de Wales, s-a intalnit recent cu mai multe cadre medicale din Sistemul National de Sanatate. El a marturisit ca nici acum nu si-a recapatat complet gustul si mirosul, desi au trecut aproape trei luni de cand a avut COVID-19.

In varsta de 71 de ani, printul de Wales a fost pentru prima data la un eveniment public, dupa infectarea cu noul virus. El s-a intalnit cu cadrele medicale de la Spitalul Regal Gloucestershire, dar discutia s-a purtat la o distanta de 2 metri.

Nefiind posibil sa stranga mainile celor cu care a stat de vorba, Charles i-a salutat cu “namaste” – gestul cu mainile impreunate, ce-si are originile in India si este practicat in special de yoghini.

Charles a avut covid chiar la inceputul pandemiei, dar o forma usoara, care nu a necesitat spitalizarea. Pierderea gustului si mirosului e unul dintre principalele simptome. De regula, gustul si mirosul revin dupa vindecare, in maximum o saptamana, spun specialistii. In cazul lui Charles, insa, se pare ca revenirea are loc mai lent.

Citeste  Cel mai asteptat eveniment al anului 2019 - Carnavalul de Rio.

In Marea Britanie sunt peste 300.000 de cazuri de COVID-19 confirmate, iar numarul deceselor se apropie de 43.000. Initial, guvernul britanic a adoptat o atitudine relaxata. La inceputurile pandemiei nu au fost luate masuri de izolare si carantinare, ceea ce a dus la o explozie de cazuri. Printre cei infectati a fost si premierul Boris Johnson, care a facut o forma grava de COVID-19.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns