Stiri de ultima ora din Sanatate

Marea Britanie nu se grabeste sa vaccineze adolescentii

Spre deosebire de Romania, unde tot guvernul vorbeste despre “vaccinul sigur pentru adolescenti” si indeamna parintii sa-si vaccineze copiii, la Londra cele mai inalte foruri stiintifice inca nu au dat unda verde pentru inocularea categoriei de varsta 12-15 ani.

Expertii britanici au  declarat ca, inainte de a vaccina copiii, serul anti-COVID, trebuie sa se dovedeasca a fi  „nu suta la suta sigur, ci o mie la suta sigur ”.

In acest moment, Romania pare a fi singura tara din Uniunea Europeana unde copiii de 12-15 ani sunt trimisi in masa la vaccinare. Potrivit presei britanice, cei mai de seama oameni de stiinta din Marea Britanie au declarat ca trebuie sa studieze atent problema administrarii vaccinului anti-COVID la adolescenti. Autoritatile britanice care se ocupa de autorizarea medicamentelor inca nu au aprobat administrarea serului la copii. Amintim ca Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat vineri vaccinarea copiilor din categoria de varsta 12-15 ani cu serul americano-german Pfizer/BioNTech.  Testele clinice au fost facute doar pe 2800 de copii, insa fabricantul afirma ca serul e sigur, iar eficienta impotriva COVID e de aproape suta la suta.

Surse din guvernul de la Londra afirma ca decizia nu va fi pripita si ca vor fi evaluate toate riscurile asociate vaccinarii copiilor cu acest ser care e, totusi, in faza experimentala. In plus, mai multi medici clinicieni spun ca vaccinarea adultilor e suficienta si pentru protejarea copiilor, care, oricum, fac forme grave de COVID in cazuri foarte rare si, de regula, daca exista si alte afectiuni grave.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns