Stiri Locale de ultima ora

Judetul Constanta, campion la rata de infectare

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, judetul Constanta e singurul din tara  cu o rata de infectare SARS-CoV-2 de peste 7 la mia de locuitori, in ultimele doua saptamani.

Datele publicate astazi de Grupul de Comunicare Strategica arata ca pe primul loc in Romania, ca rata de infectare cu noul coronavirus, se mentine judetul Constanta, cu 7,49 la mia de locuitori.

De altfel, din cauza proliferarii infectiilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta din Constanta a decis carantinarea a inca trei localitati, pentru o perioada de 14 zile, incepand cu 2 decembrie: Tuzla, Rasova si Aliman.

Mihai Lupu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, are COVID si se afla izolt la domiciliu.

Dupa judetul Constanta, pe locul al doilea se afla judetul Sibiu, cu 6,82 rata infectare la mia de locuitori si Cluj – 6,38. In Bucuresti, rata de infectare este de 6,29. Zonele care raporteaza incidenta redusa la mia de locuitori sunt Gorj, cu 1,45, Harghita, 1,47 si Vrancea – 1,7. Gorj si Harghita au revenit in zona verde, fiind singurele din Romania unde rata de infectare e de sub 1,5 la mia de locuitori.

Citeste  Protest spontan la metrou

Vaccinarea in masa incepe probabil in primavara, in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca vaccinarea masiva a populatiei va incepe “undeva in primavara”. Probabil vom avea unul sau doua tipuri de vaccin, iar campania de vaccinare va fi un succes, crede Iohannis.

„In acest moment stim sigur ca sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt in faza avansata de testare, aprobare, si este foarte posibil ca la inceputul anului viitor sa avem doua, trei, poate chiar patru tipuri de vaccin, care toate functioneaza bine. Este destul de probabil sa avem chiar de la inceputul anului un vaccin sau doua disponibile si pentru noi in România, sigur vorbim de primele transe, care insa vor fi suficiente pentru a vaccina intregul personal medical din Romania, majoritatea pacientilor cu boli care au dovedit ca sunt periculoase in combinația cu SARS-Cov-2” – a precizat presedintele, dupa o vizita la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns