Stiri Internationale de ultima ora

Iohannis este de parere ca fraudarea alegerilor din Belarus nu trebuie lasata fara un raspuns din partea UE

Presedintele Klaus Iohannis este de parere ca fraudarea alegerilor, reprimarea violenta a protestatarilor si tratamentele la care au fost supusi cetatenii retinuti nu ar trebui lasate fara un raspuns din partea Uniunii Europene.

Iata ce a mentionat presedintele

“În intervenţia pe care am avut-o am subliniat că fraudarea alegerilor prezidenţiale (din Belarus – n.r.), reprimarea violentă a protestelor, tratamentele inumane la care au fost supuşi cetăţenii reţinuţi nu pot fi lăsate fără un răspuns din partea UE. Am solicitat intervenţia imediată a violenţelor împotriva protestatarilor paşnici, precum şi eliberarea persoanelor deţinute ilegal. Este necesară demararea unor investigaţii transparente ale tuturor abuzurilor raportate, în urma cărora cei vinovaţi să fie traşi la răspundere”, a mentionat presedintele.

Klaus Iohannis  a mai spus  ca trebuie luate masuri suplimentare din partea  Uniunii Europene “inclusiv adoptarea de sancţiuni contra celor vinovaţi de violenţele împotriva cetăţenilor paşnici şi de fraudare a alegerilor”.

“Este extrem de importantă iniţierea unui dialog real şi de substanţă între autorităţile din Belarus, opoziţie, societatea civilă şi reprezentanţi ai protestatarilor. Aceasta este singura soluţie pentru reducerea tensiunilor şi realizarea unei tranziţii paşnice. Am subliniat că trebuie să evaluăm în profunzime relaţiile dintre UE şi Belarus pentru a identifica cele mai bune măsuri. Trebuie susţinute aspiraţiile cetăţenilor din Belarus pentru democraţie şi libertate, în acord cu angajamentul pentru independenţă şi suveranitatea ţării”, a mai mentionat Klaus Iohannis.

Citeste  Un englez roaga sa fie ajutat sa moara

Un alt subiect abordat in timpul reuniunii Consiliului European a fost legat de situatia din Mali.

“Noi, România, avem acolo efective de 120 de militari români şi aş vrea să transmit că aceştia sunt în siguranţă în acest moment, în ciuda tensiunilor din zonă create de lovitura de stat. Noi urmărim evoluţia evenimentelor cu mare atenţie şi suntem pregătiţi să acţionăm în consecinţă, dacă va fi cazul”,  a spus la final presedintele Klaus Iohannis.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *