Stiri Lifestyle de ultima ora

Incalzire eficienta prin alegerea unui focar pentru semineu performant. Iata tot ce trebuie sa stii

Modalitatile de incalzire a unei locuinte sunt foarte numeroase in prezent datorita evolutiei spectaculoase a tehnologiei si totusi, semineele inca sunt alegeri foarte populare in case si nu numai. Evolutia mentionata a influentat dramatic si domeniul proiectiei si constructiei de seminee, acestea fiind capabile sa ajunga la un randament de 80-90% si sa satisfaca cerinte diverse in ceea ce priveste partea estetica si confortul generat, vezi si pe Bistrita24 mai multe detalii esentiale.

Fara sa neglijam plusul oferit din punct de vedere estetic, partea cea mai importanta este numita focar de semineu, intrucat de aceasta depinde puterea calorica a semineului si nivelul de dificultate al intretinerii.

Ce este focarul unui semineu?

Focarul unui semineu reprezinta o structura din metal de diferite dimeniuni si forme care este construita, de regula, din fonta sau samota. In interiorul acestuia este introdus combustibilul folosit pentru incalzire, care poate fi reprezentat de bioetanol sau lemn. In cazul in care semineele functioneaza cu gaz sau electricitate, focarul este locul in interiorul caruia arde focul, fara sa fie necesara alimentarea cu combustibil. Din focar semineu, caldura este distribuita catre exterior, in incapere.

Cum sa alegi un focar potrivit?

Rolul unui focar este vital in ceea ce priveste randamentul semineului tau, deci alegerea acestua implica o oarecare responsabilitate. Iata cateva aspecte de analizat care te vor ajuta in procesul decizional:

  1. Alege tipul de combustibil cu care sa functioneze semineul tau. Gazul este o sursa de energie populara datorita pretul scazut. In aceste conditii trebuie sa conectezi noul semineu la sursa de gaz deja utilizata de tine. Acest lucru este asemanator cu sistemul de functionare al unei centrale termice. Focarul care functioneaza pe gaz este, de asemenea, mai ieftin. Cea mai ieftina alternativa, insa, este utilizarea electricitatii ca sursa de energie. In acest mod, focarul este usor de instalat, ieftin, si foarte comod de folosit.
  2. Alege materialul din care sa fie construit focarul. Pe piata vei gasi focare din fonta si focare placate cu samota. Prima varianta are un randament cuprins intre 60 si 75%, iar cea de-a doua intre 82 si 85%. Este evident care dintre cele doua este mai eficient. Focarul din fonta prezinta costuri mai scazute, insa poate fi utilizat cu succes, mai ales daca semineul nu este sursa pricipala de caldura sau iernile nu sunt foarte friguroase.
  3. Alege dimensiunile potrivite. Dimensiunile ar trebui alese impreuna cu un specialist, intrucat acesta va analiza cateva aspecte pe care tu nu le poti observa atat de usor. seminee-expert.ro ofera asistenta tehnica in acest sens, iar o colaborare incepe cu o vizita la domiciliu pentru analizarea complexa a spatiului care urmeaza a fi incalzit.
  4. Alege tipul de focar. Focarele disponibile pe piata sunt cu vatra inchisa si cu vatra deschisa.

Alege focarul potrivit si personalizeaza semineul in functie de acesta

Seminee Expert este o companie care activeaza in domeniul proiectiei si constructiei de seminee de aproximativ 10 ani, reprezentand o echipa tanara de specialisti care pun accent pe calitate si rezultate mereu peste asteptari. Pentru crearea unor lucrari asemanatoare cu obiectele de arta, expertii detin parteneriate cu pietrari si sculptori capabili sa creeze design-uri surprinzatoare.

Produsele comercializate de catre Seminee Expert nu cuprind doar seminee. Sobe, focare, accesorii seminee si cosuri de fum, sunt alte produse premium cu care aceasta companie te poate ajuta pentru a obtine confortul termic perfect in orice spatiu.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns