Stiri Lifestyle de ultima ora

Ciocolata, tentatia irezistibila

14 din 10 oameni iubesc ciocolata ! Dincolo de gluma, marele adevar e ca sunt rarissimi oamenii carora sa nu le placa ciocolata, acest dulce cu o adevarata putere magica, avand proprietati antidepresive si energizante. Cu o conditie insa: consumul cu moderatie.

Adusa din Mexic in 1528, ciocolata si-a dovedit, de-alungul secolelor, efectele beneficii asupra sanatatii noastre. E bogata in flavonoide, asadar are proprietati antioxidante. In plus, e aliatul nostru impotriva stresului si anxietatii, datorita magneziului. 100 de grame de ciocolata neagra, de 70 la suta, inseamna un aport de 206 grame magneziu.

Consumata cel putin odata pe saptamana, ciocolata imbunatateste performantele cognitive, scade tensiunea arteriala si riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Teobromina, un alcaloid xantinic din boabele de cacao, ne energizeaza si ne face mai euforici.

Se spune ca ciocolata e un moment de placere. Aveti insa grija sa nu abuzati de astfel de momente de placere, pentru ca toate efectele benefice pot fi anulate in caz de consum excesiv si, mai mult decat atat, ne pot imbolnavi.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns