let-s-kick-6dnmMqbfgBo-unsplash
Stiri Lifestyle de ultima ora

Care sunt beneficiile unei trotinete

În ultima vreme ai tot văzut pe stradă persoane care se plimbă cu trotineta. Pare o modă care are din ce în ce mai mulți entuziaști. Unii dintre ei apelează la acest mijloc de transport pentru a ajunge mai repede la destinație în timp ce alții își doresc să se relaxeze.

Odată cu acest fenomen, din ce în ce mai multe orașe au creat piste speciale pe care iubitorii de mișcare se pot plimba în voie. Ceea ce nu multă lume realizează este că în spatele acestui fenomen stau o grămadă de beneficii, unele dintre ele ceva mai evidente în timp ce altele nu. Te invităm să citești în continuare pentru a le descoperi.

Înveți să îți echilibrezi corpul

Acesta face parte dintre beneficiile evidente, dar utile oricărei persoane. Poate îți amintești prima dată când te-ai urcat pe o trotinetă. Ți s-a părut destul de greu să îți găsești echilibrul. Însă odată ce te-ai obișnuit, totul devine foarte natural.

Mai mult de atât, când mergi pe o trotinetă sau pe o bicicletă, există șanse destul de mari să dai de obstacole în calea ta, chiar și în parc. Acest lucru te ajută să-ți exersezi și mai mult echilibrul.

Citeste  O noua moda: manechine stirbe

Dacă vrei să duci lucrurile la un alt nivel sau ai deja experiență în acest domeniu, poți să încerci câteva trucuri sau să mergi pe trotinetă prin locuri nu foarte accesibile. Indiferent de locul în care alegi să te plimbi cu trotineta, acesta este cel mai bun mod de a-ți îmbunătăți echilibrul corpului.

Exercițiu pentru minte

A fost dovedit în mai multe rânduri că activitățile în aer liber sunt benefice pentru starea generală de sănătate. Pe lângă beneficiile evident pe care le observi asupra corpului, așa cum este starea fizică de sănătate îmbunătățită, mușchii mai puternici, rezistența crescută, există și câteva beneficii care nu sunt la fel de evidente și merită menționate.

De exemplu, atunci când practici un sport, ca mersul cu trotineta poți să te detașezi de problemele de zi cu zi. Câteva alte activități similare sunt sporturile minții așa cum sunt șahul sau ruleta, în care trebuie să faci 21 de puncte împotriva dealer-ului, lucru care îți crește concentrarea, dezvoltarea unei strategii, studierea mișcărilor adversarului pentru a vedea cel mai bun moment pentru a face o mutare. Astfel de activități sunt foarte utile pentru creierul tău deoarece ele îmbunătățesc concentrarea și pot elimina posibilitatea de a dezvolta probleme legate de pierderea memoriei.

Citeste  Care sunt beneficiile aduse de terapia prin ras.

Economisești timp

pexels-denniz-futalan-1379374

Așa cum a fost menționat anterior, multe persoane aleg să se deplaseze cu trotineta pentru a economisi timp și a ajunge la destinație mult mai repede.

Dacă stai să te gândești la acest lucru, ajungi mult mai repede decât pe jos. Totodată, dacă ar fi să mergi cu mașina, trebuie să ai în vedere traficul. Așadar, cu o trotinetă poți străbate câțiva kilometri buni, în funcție de condiția ta fizică și de drumul pe care îl ai de parcurs.

Persoanele care au tendința să fie mereu în întârziere pot apela la acest mijloc de transport. Data viitoare nu va mai trebui să îți faci griji că ai pornit prea târziu de acasă.

Duci lucruri mai grele

Mersul la cumpărături este o adevărată plăcere pentru anumite persoane, mai puțin când vine vorba de căratul cumpărăturilor.

De multe ori, când te întorci de la cumpărături ai impresia că tocmai ai terminat o serie de exerciții intense la sală. Ei bine, o trotinetă te salvează de această neplăcere. Singurul inconvenient este faptul că nu vei căra foarte multe plase, asta pentru a nu contrabalansa foarte mult. Însă vei putea pune destul de multe cumpărături într-un ghiozdan.

Citeste  Fosta soție a lui Jeff Bezos s-a recăsătorit

Cu ajutorul unei trotinete electrice vei putea transporta bunurile și mai repede. Mai mult de atât, le poți așeza chiar pe partea de jos, lângă picioare și nici nu vei mai simți greutatea lor.

Faci mișcare

În mod evident, acest avantaj este valabil doar în cazul trotinetelor clasice. Cele electrice sunt excelente pentru o plimbare prin natură, dar nu te supun la prea mult efort.

Pe de altă parte, o trotinetă pe care trebuie să o pui în mișcare cu piciorul este un exercițiu foarte bun pentru picioare.

Un alt avantaj este cel resimțit asupra mușchilor din zona brațelor. La urma urmei, trebuie să ții bine de ghidon în orice moment. Poate părea greu de crezut, dar mersul cu trotineta te ajută să arzi calorii. Data viitoare când te simți plin după o masă, o ieșire cu trotineta ar putea să te facă să te simți mult mai bine.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *