Stiri Locale de ultima ora

Autostrada Estului – un nou proiect adoptat de Senat.

Senatul a adoptat propunerea legislativa de constructie a unui nou drum numit Autostrada Estului. Termenul de dezbatere fiind pe data de 6 martie.

Conform articolului 1 al proiectului legislativ “Prezenta lege aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Galaţi – Brăila – Buzău – Ploieşti, denumită în continuare <Autostrada Estului>”.

Constructia autostrazii urmeaza sa fie finantata de bugetul de stat dar si de credite externe sau fonduri europene.

Articolul 2 al proiectului legislativ prevede urmatoarele “Obiectivul de investiţii Autostrada Estului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Tranporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene”

Responsabil pentru aceasta constructie va fi Ministerul Transporturilor, iar termenul de finalizare este de 4 ani de la data intrarii in vigoare a legii.

Necesitatea initiativei legislativei este motivata de “cele trei tronsoane de autostrăzi construite până în acest moment leagă Bucureştiul doar de câteva oraşe mai importante, condiţia sine qua non pentru creşterea competitivităţii Regiunii de dezvoltare Sud-Est este construirea unei autostrăzi care să lege oraşele Galaţi, Brăila şi Buzău de Bucureşti şi, implicit, de coridoarele de transport pan-europene”.

Citeste  (Re)Construirea EUropei e dezbatuta la Bucuresti

Totodata conform initiatorului acestui proiect “Guvernul României a aprobat Master Planul General de Transport al României care prevede construirea de drumuri expres care să conecteze oraşele Galaţi, Brăila, Buzău şi Ploieşti, urmând a fi implementat în orizontul de timp 2030”. De asemenea, România a mai adoptat “Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri şi autostrăzi din România care prevedea construirea unei autostrăzi între oraşe, urmând a fi implementată în orizontul de timp 2018”.

Acest proiect a fost initiat de mai multi deputati si senatori PMP. Autostrada Estului  este extrem de importanta pentru toti romanii care isi doresc sa ajunga mult mai repede in locurile pe care vor  sa le viziteze.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *