Stiri Internationale de ultima ora

Zelenski : refugiatii ucraineni din Europa ar putea provoca instabilitate

Presedintele Ucrainei atrage atentia Occidentului sa nu cumva sa taie ajutoarele destinate tarii sale, intrucat „milioanele de refugiati din Europa care acum se comporta frumos ar putea adopta o atitudine haotica.”

Intr-un interviu pentru revista The Economist, Volodomir Zelenski lanseaza, practic, o amenintare  voalata. “Nu se poate anticipa modul in care ar reactiona milioanele de refugiati ucraineni din Europa daca tara lor ar fi abandonata” de Occident. In prezent, in tarile Uniunii Europene sunt in jur de 4 milioane de refugiati Ucrainei. Alti 200.000 sunt in Marea Britanie.

„Daca nu esti cu Ucraina, esti cu Rusia si daca nu esti cu Rusia esti cu Ucraina“ – a spus Zelenski.

In ultima vreme, Zelenski se plange ca tarile occidentale au devenit mai reticente in a acorda ajutoare militare Ucrainei. In Congresul american, formula de compromis pentru a evita blocarea activitatii guvernului a fost scoaterea ajutorului pentru Ucraina de pe lista de cheltuieli. A fost conditia pusa mai multi republicani pentru a vota finantarea activitatii publice. Kievul incearca sa isi pastreze calmul in fata acestei decizii. „Nu consideram ca sprijinul american are de suferit. Statele Unite inteleg ca miza nu e numai Ucraina, ci e mult mai mare” – a declarat ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba.

Citeste  Una dintre cele mai influente femei din Danemarca a demisionat pentru ca pipăia tineri

Reuniune UE, in premiera la Kiev

Pentru prima data in istoria Uniunii Europene, ministrii de externe din tarile membre s-au reunit in afara spatiului comunitar, mai exact la Kiev. Presedintele Zelenski a declarat in fata ministrilor de externe ca sustinerea UE e vitala pentru victoria Ucrainei impotriva Rusiei si ca Ucraina are nevoie de ajutor militar.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!