Handbalul trebuie sa supravietuiasca chiar si pe timpul pandemiei
Stiri din Sport de ultima ora

Handbalul trebuie sa supravietuiasca chiar si pe timpul pandemiei

Cristina Varzaru, secretarul general al Federatiei Romane de Handbal a declarat ca se vor lua decizii majore in activitatea handbalistica. Aceasta este de parere ca handbalul trebuie sa gaseasca o solutie sa poata supravietui si pe timpul pandemiei.

Iata la ce concluzii s-a ajuns

“La jumătatea lunii iunie, 14 iunie cred că este prima dată de începere, la feminin, şi 15 iunie la băieţi. Situaţia este extrem de complicată pentru că ştim că o pauză de două săptămâni te scoate automat din forma sportivă, dar e o situaţie la care vrem să ne adaptăm. Ne dorim ca activitatea handbalistică să supravieţuiască chiar şi cu acest coronavirus. Vom respecta legea, dar ne dorim să încheiem competiţiile de handbal pe teren, într-un sistem care mai este posibil la ora actuală. Variantele propuse azi au detensionat frecvenţa cu care meciurile se joacă. Meciurile sunt la 3-4 zile unul faţă de celălalt. Echipele au timp să se recupereze. Dacă pe 15 mai pot începe pregătirea o vor începe, nu stabilim noi, e strategia fiecărui club când îşi recheamă jucătorii la pregătiri. “, a declarat Cristina Varzaru.

Oficialul FRH a mai declarat ca deciziile luate de Consiliul de Adminsitratie vor fi aplicate in cazul in care autoritatile nu vor premite reinceperea competitiilor.

“Astăzi a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie şi erau mai multe variante spre dezbatere, prima aceea cu închiderea competiţiilor pe teren până la sfârşitul lunii iunie, fără competiţiile EHF. Ştim că nu se mai joacă cupe europene şi am putut să punem la dispoziţia membrilor o nouă variantă în care să ţinem cont de recomandările EHF. Astfel că varianta propusă atât la masculin cât şi la feminin este cu reluarea meciurilor la jumătatea lunii iunie, să nu mai existe turnee. Această variantă a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie. Apoi la punctele următoare de pe ordinea de zi, care cuprindeau, închiderea campionatului fără disputare de meciuri, s-a votat în unanimitate că este mult prea devreme să luăm o decizie în acest sens, astfel că s-a luat decizia de amânare a punctelor de la 3 la 6 pe ordinea de zi. Membrii Federaţiei Române de Handbal şi Consiliul de Administraţie îşi doresc o rezoluţie pe terenurile de handbal din România. Nu vom face acest lucru dacă nu ne vor permite autorităţile dar deocamdată nu avem niciun semn oficial în această direcţie. Varianta care stă în acest moment în picioare este continuarea competiţiilor cu finalizare până la sfârşitul lunii iunie” a mai mentionat aceasta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns