Stiri Justitie de ultima ora

Explozii stranii in Suedia

Exploziile au pus stapanire pe capitala Suediei, Stockholm. In ultimele zile s-au auzit explozii stranii din diferite parti ale orasului.  Ce cauzeaza aceste explozii? Politistii si echipele de genisti incearca din rasputeri sa afle.

Tintele acestor atacuri sunt uneori si zonele centrale ale orasului. Echipele de genisti s-au ocupat de 97 de cazuri de explozii in primele noua luni ale acestui an.

Sodermalm era o zona in care locuiau muncitorii si persoane sarace. Acum in aceasta zona s-au mutat persoane bogate si locul s-a umplut de magazine scumpe si restaurante exclusiviste.  Aceasta schimbare s-a produs din cauza ca orasul este tot mai des sub alerta. In anul 2018 au avut loc 162 de explozii in conditiile in care pana in anul 2017 in acest oras nu exista acest tip de infractiune.  In luna octombrie a acestui an echipele de genisti au  fost solicitate pentru alte 30 de cazuri.

Bombele artizanale si grenadele sunt folosite pentru aceste explozii. Linda H. Straaf sefa departamentului de informatii al Oficiului de Operatiuni Speciale a Suediei a declarat „Acest gen de atacuri sunt folosite de bandele de infractori pentru a induce frică grupurilor rivale sau familiei şi prietenilor membrilor acestora”.

Citeste  Dosarul electronic, o aplicatie pentru simplificarea birocratiei

Marea majoritate a atacurilor au loc in zone mai sarace a oraselor mari precum Stockholm Gothenburg si Malmo. In Malmo au avut loc 3 explozii pe parcursul a 24 de ore in aceasta luna.

O alta zona atacata este cea rezidentiala din nordul orasului Stockholm in suburbia Bromma. O bomba a distrus luna trecuta intrarea unui bloc de apartamente , a spart geamuri si a avariat multe masini.

Un bloc de locuinte a fost atacat in orasul central Linkoping si 25 de persoane au fost ranite. Politistii incearca din rasputeri sa ii gaseasca pe faptasi.  S-au anuntat perchezitionarea caselor suspectilor pentru a putea descoperi faptasii acestor atacuri cu bomba.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *