Stiri Internationale de ultima ora

Explozie la un spital din Teheran, oameni morti in sala de operatie

O puternica explozie a avut loc miercuri seara la un centru medical din capitala Iranului, Teheran. Sunt cel putin 17 morti si mai multi raniti.

Deflagratia a avut loc la Sina At’har, centru medical din nordul Teheranului. Suflul exploziei a fost atat de puternic, incat au fost afectate si cladirile din vecinatate. Tot orasul a fost invaluit intr-un fum negru. La 10 minute de la prima deflagratie, s-a produs o noua explozie. Una dintre cladirile din complexul medical s-a daramat in mare parte. Exploziile au fost urmate de un incendiu puternic. Pompierii s-au luptat cu flacarile mai bine de doua ore. Potrivit informatiilor din presa iraniana, 6 dintre victime erau in blocul operator si alte cateva erau rude care asteptau sa se termine interventiile chirurgicale. 10 dintre persoanele ucise de explozie erau femei.

Autoritatile iraniene au anuntat ca datele preliminare arata ca ar fi fost vorba despre o scurgere de gaze, dar deocamdata nu exista detalii privind cauzele exploziei. Serviciul de pompieri din Tehran fire a lansat ipoteza ca nenorocirea s-a intamplat din cauza unor butelii de gaz din subsolul clinicii.

In tot orasul s-a instaurat panica, iar oamenii au fost sfatuiti sa se adaposteasca pentru a nu fi afectati de toxicitatea fumului gros care s-a lasat peste tot Teheranul.

A doua explozie in doar cateva zile

Incidentul are loc la doar patru zile dupa o alta explozie, care a avut loc langa un complex militar, din cauza unor scurgeri de gaze.

Miriam

 

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns