Cum se pregatesc angajatii de redeschiderea teatrelor
Stiri divertisment de ultima ora

Cum se pregatesc angajatii de redeschiderea teatrelor

Actorii Teatrului National asteapta cu nerabdare redeschiderea teatrelor. Autoritatiile din Romania au decis ca incepand cu data de 25 ianuarie salile de teatre dar si cele de cinematograf sa se deschida. Cu toate astea teatrele si cinematografele  vor functiona doar in limita a 30% din capacitate.

   Iata cum se pregatesc specialistii

Marinela Tepus, manager al Teatrului Nottara a declarat ca actorii se simt pregatiti sa urce pe scena si ca asteapta cu nerabdare redeschiderea salilor de spectacol.

“Suntem pregătiţi şi aşteptăm  cu speranţă. Noi facem, începând cu ianuarie, repetiţii de întreţinere, adică în regim de spectacol, sau pentru cele care nu s-au jucat de multă vreme facem repetiţie şi, după aceea, regim de spectacol. Noi avem trei spectacole care se repetă în regim de spectacol şi le putem da cu sau fără spectatori, adică ori le repetăm cu mască, pentru noi înşine, de întreţinere sau le dăm cu spectatori. Dacă apare ceva scris suntem pregătiţi şi cu comunicatul şi pentru vânzarea biletelor, câte se pot vinde în două-trei zile, dar ideea este că abia aşteptăm”, a mentionat Marinela Tepus.

“După ce au repetat una, două, trei şi acum suntem la a patra premieră, ultima e în faza de repetiţii la scenă, celelalte trei sunt în faza de vizionare ceea ce înseamnă că peste două-trei zile se poate da şi spectacolul, cât să mai dorească să repete aşa fără să ştie când va avea loc şi reprezentaţia. Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură. Problema, dacă e vreuna, e tot la oamenii de pe scenă, pentru că nu ştim dacă se joacă cu mască sau fără mască. De repetat, se repetă cu mască şi numai cu mască, au găsit ei, actorii, nişte măşti transparente care arată mai acceptabil. Pentru public, aşa cum este făcut acum regulamentul cu un loc da, unul nu, un rând liber între ei. Mie mi se pare, la metri cubi de aer pe care îi are sala mare sau la sala mică unde sunt doar 40 de locuri care pot fi ocupate din 120, că nu există riscuri majore pentru a nu se juca”, a mai spus aceasta.

Pe langa toate astea Marinela a tinut sa precizeze ca o treime dintre angajatii institutiei sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID.

“Noi am făcut un test pentru a afla câţi dintre noi doresc să se vaccineze. Din 153 de oameni întrebaţi – 150 angajaţi şi trei colaboratori, 48 doresc să se vaccineze. Nu ştiu dacă e mult sau puţin, dar eu cred că pentru aceşti 48 de oameni care doresc să se vaccineze e un pas înainte”, a mai spus aceasta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns