Stiri Internationale de ultima ora

Cel mai asteptat eveniment al anului 2019 – Carnavalul de Rio.

Carnavalul de la Rio este un eveniment renumit pentru celebrele sale tinute. Tot mai multi brazilieni au inceput sa foloseasca pentru costumele lor o serie de produse biodegradabile pentru ca microparticulele din pastic sa nu ajunga in oceas. Fac asta pentru a putea proteja oceanul de poluare.

AFP Frances Sansao , cea care se ocupa de pregatirea carnavalului in acest an a declarat “ Voi folosi întotdeauna multe paiete, consider că e ceva genial. Însă atunci când am descoperit că ele sunt făcute din plastic şi aluminiu, mi-am spus că ar trebui să facem ceva pentru a schimba acest lucru”.

Frances Sansao este o arhitecta care a lansat in urma cu doi ani marca Pura Bioglitter, o gama de paiete usoare care nu afecteaza mediul inconjurator.  Desi sunt mai putin stralucitoare aceste paiete sunt mai scumpe.  Paietele ecologice au forme neregulate, un aspect metalizat si o culoare aparte.

Pentru a putea fabrica aceste paiete, Frances Sansao combina apa cu pudra de alege dupa care incalzeste lichidul pana cand se obtine o pasta consistenta. Dupa care adauga pudra de mica si coloranti si lasa amestecul sa se usuce.

Citeste  Creaturi ciudate, descoperite sub gheața de la Polul Sud

Dupa acest proces paietele sunt stocate in mici flacoane si vandute cu 10 reali pentru fiecare gram. Frances Sansao reuseste sa produca 800 de grame de paiete biodegradabile zilnic.  Aceasta a declarat urmatoarele “Când am înfiinţat Pura Bioglitter în 2017, oamenii îmi spuneau că preocupările mele faţă de mediu erau exagerate, că era vorba doar despre nişte paiete. Însă de atunci s-a produs o conştientizare a faptului că nu mai este posibil să continuăm să poluăm planeta cu atât de mult plastic”.

Cererea pentru aceste paiete este tot mai mare deoarece oamenii constientizeaza cat de daunatoare sunt paietele din plastic mediului in care traim.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *