Stiri Economice de ultima ora

Cursul valutar atinge cote maxime. Afla cat costa acum Euro.

Marti 26 februarie moneda euro atinge cote maxime. In ultima perioada s-au constat cresteri alarmante in cursul valutar. Euro a atins cel mai ridicat nivel din istorie in fata leului si anume 4.76 lei. Aceasta moneda europeana s-a mentinut pe piata interbancara peste pragul de 4.76 lei inca de vineri.

Dolarul creste si el la 4.19 lei fata de 4.18 lei. Maximul istoric al acestei monede a fost atins in anul 2016, mai exact pe 28 decembrie la suma de 4.3504 lei / dolar.

ROBOR la trei luni a crescut la 3.29 % fata de 3.28% nivelul de ieri. Este cea mai ridicata valoare din 2 noiembrie 2018.

ROBOR la sase luni a ramas la valoarea de 3.41%. Pe 21 februarie ROBOR 6M a atins cea mai ridicata valoare din 27 noiembrie 2018.

Aurul a crescut la 179.0612 lei pe gram. Pe data de 20 februarie 2019 aurul a ajuns la o cota maxima de 181.3376 lei pe gram.

In urma tuturor acestor cresteri guvernatorul Mugur Isarescu a declarat “ Se tot fac comparații cu țările vecine. Am observat că persistă chiar s-a accentuat obiceiul prost că vine cineva la TV și face o comparație cum îi place. Ia indicatorul care îi convine și le uită pe celelate. Reacția legată de mișcarea cursului la începutul anului a fost categoric disproporționată. Le spun celor care au sărit la gâtul BNR că și pe vremea sistemului de cursuri fixe, ele se mișcau cu plus 1%. Chiar dacă au solicitat prin postări caraghioase să cu sufix, nu poate să fie, suntem pe piață, trăiește. celași obicei spun, și mă stăpânesc, prost, dacă nu manipulator, de a spune că a crescut cursul. Cursul s-a mișcat în interval mic, ce ne facem dacă ar fi ca la ceilalți. Polonia, Cehia, uitați-vă la ei. Prima de risc s-a modificat din cauza OUG 114 și acestei avalanșe deosebite de acuze, care duce la confuzionarea investititorilor străini”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns