Stiri Economice de ultima ora

Cursul valutar atinge cote maxime. Afla cat costa acum Euro.

Marti 26 februarie moneda euro atinge cote maxime. In ultima perioada s-au constat cresteri alarmante in cursul valutar. Euro a atins cel mai ridicat nivel din istorie in fata leului si anume 4.76 lei. Aceasta moneda europeana s-a mentinut pe piata interbancara peste pragul de 4.76 lei inca de vineri.

Dolarul creste si el la 4.19 lei fata de 4.18 lei. Maximul istoric al acestei monede a fost atins in anul 2016, mai exact pe 28 decembrie la suma de 4.3504 lei / dolar.

ROBOR la trei luni a crescut la 3.29 % fata de 3.28% nivelul de ieri. Este cea mai ridicata valoare din 2 noiembrie 2018.

ROBOR la sase luni a ramas la valoarea de 3.41%. Pe 21 februarie ROBOR 6M a atins cea mai ridicata valoare din 27 noiembrie 2018.

Aurul a crescut la 179.0612 lei pe gram. Pe data de 20 februarie 2019 aurul a ajuns la o cota maxima de 181.3376 lei pe gram.

In urma tuturor acestor cresteri guvernatorul Mugur Isarescu a declarat “ Se tot fac comparații cu țările vecine. Am observat că persistă chiar s-a accentuat obiceiul prost că vine cineva la TV și face o comparație cum îi place. Ia indicatorul care îi convine și le uită pe celelate. Reacția legată de mișcarea cursului la începutul anului a fost categoric disproporționată. Le spun celor care au sărit la gâtul BNR că și pe vremea sistemului de cursuri fixe, ele se mișcau cu plus 1%. Chiar dacă au solicitat prin postări caraghioase să cu sufix, nu poate să fie, suntem pe piață, trăiește. celași obicei spun, și mă stăpânesc, prost, dacă nu manipulator, de a spune că a crescut cursul. Cursul s-a mișcat în interval mic, ce ne facem dacă ar fi ca la ceilalți. Polonia, Cehia, uitați-vă la ei. Prima de risc s-a modificat din cauza OUG 114 și acestei avalanșe deosebite de acuze, care duce la confuzionarea investititorilor străini”.

Citeste  Scaderea actiunilor pe bursele europene
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *