Stiri de ultima ora din Sanatate

Atacul cerebral – o principala cauza de deces in randul femeilor.

Atacul cerebral are loc in momentul in care sangele nu mai ajunge la creier. Moartea actorului Luke Perry a fost cea mai socanta veste atat pentru fanii sai cat si pentru colegii de platou ai acestuia. Acesta avea doar 52 de ani, moartea sa a fost provocata de atacul cerebral suferit la doar cinci zile dupa ce a fost internat.

In randul femeilor atacul cerebral se afla pe locul trei al topului cauzelor de deces in timp ce la barbati se afla pe locul cinci. Orice persoana poate suferi un atac cerebral in orice moment, factorii de risc fiind hipertensiunea, nivelul crescut de colesterol si diabetul. Alti factori mai sunt si istoricul familiei , inaintarea in varsta, prezenta migrenelor , fumatul, predispozitiile genetice la cheagurile de sange si rasa.

In cazul femeilor poate aparea inca un set specific factorilor de risc mai exact administrarea pilulelor contraceptive si sarcina care de cele mai multe ori este considerata a fi un mare risc deoarece copilul pompeaza mult sange catre fetus. Mai mult sange inseamna un risc mai mare de aparitie a cheagurilor.

Este foarte important sa stii ca atacul cerebral nu se manifesta diferit la barbati fata de femei. De cele mai multe ori semnele apar instant. Mai exact in momentul in care te privesti in oglinda si zambesti si observi ca zambetul tau este asimetric, o parte a gurii este cazuta. Atunci cand nu mai poti tine bratele ridicate si apar dificultati de vorbire la finalul timpului.

O dieta echilibrata si activitatea fizica pot reduce aparitia atacurilor cerebrale. Bea alcool cu moderatie si riscul de a face un accident cerebral va fi mai mic „Studiile arata ca daca bei un pahar de vin pe zi, riscul poate fi mai mic,”  mentioneaza Dr. Rost „Dar daca incepi sa bei mai mult de doua pahare pe zi, riscul creste semnificativ.”

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns