Stiri divertisment de ultima ora

A murit chitaristul Wilko Johnson

Wilko Johnson, al cărui stil de a cânta la chitară a reprezentat o influenţă majoră asupra muzicii punk britanice, a murit luni seară la vârsta de 75 de ani, informează miercuri BBC.

Muzicianul englez a devenit celebru în anii 1970 alături de trupa Dr. Feelgood şi a cântat ulterior alături de Ian Dury, înainte de a-şi construi o carieră solo ce a durat patru decenii.

Wilko Johnson a apărut şi în primele două sezoane ale serialului TV “Urzeala tronurilor” (“Game of Thrones”), în care a interpretat rolul călăului Ser Ilyn Payne.

În urmă cu 10 ani, artistul a supravieţuit unui diagnostic ce părea necruţător, după ce medicii l-au anunţat că suferea de cancer pancreatic în stadiu terminal şi că mai avea de trăit doar câteva luni.

Wilko Johnson a refuzat însă chimioterapia şi a decis să pornească într-un turneu de adio, pe care l-a susţinut alături de Roger Daltrey, solistul trupei The Who.

“Decizia a fost una destul de uşoară – chimioterapia nu putea să facă mai mult decât să-mi prelungească viaţa pentru o perioadă relativ scurtă, iar eu mi-am spus că aş prefera să mă bucur mai degrabă de sănătatea care mi-a mai rămas”, a dezvăluit el pentru BBC Radio 5 Live.

Analize ulterioare au dezvăluit însă că acel cancer pancreatic al chitaristului era de fapt o formă rară şi mai puţin agresivă a unei tumori neuroendocrine.

Artistul a suportat o intervenţie radicală, de 11 ore, prin care medicii i-au extirpat pancreasul, splina şi părţi din stomac şi intestin, declarându-l vindecat de cancer în 2014.

“Acum, îmi petrec timpul încercând să mă obişnuiesc treptat cu ideea că moartea mea nu este iminentă şi că voi continua să trăiesc”, dezvăluia el la ediţia din 2014 a galei Q Awards.

După convalescenţă, Wilko Johnson a revenit pe scenă şi în studiouri, a cântat în deschiderea concertelor susţinute de trupa Status Quo în turneul acesteia din 2014 şi a lansat ultimul său album, “Blow Your Mind”, în 2018.

Muzicianul a continuat să cânte până luna trecută, susţinând ultimul lui concert la Shepherd’s Bush Empire din Londra, pe 18 octombrie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns