Stiri de ultima ora din Turism

5 noi statiuni turistice in Romania

La solicitarea autoritatilor administratiei publice locale, guvernul a atestat ca stațiuni turistice de interes local alte cinci localitati si parți din localitati, doua din judetul Suceava, doua din Bihor si una din judetul Bistrita Nasaud.

Este vorba despre ,comuna Frumosu, din judetul Suceava, comuna Malini, judetul Suceava, municipiul Salonta, judetul Bihor, orașul Săcueni, judetul Bihor, si zona de agrement Băile Figa, orasul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud.

Aceste zone au primit statutul de statiuni turistice de interes local in urma verificarii indeplinirii criteriilor legale.

Zona de agrement Baile Figa

Premiata in anul 2019 cu locul al III-le pentru turismul de sanatate si relaxare, zona de agrement Baile Figa este Destinatie Europeana de Excelenta. De anul trecut, la Baile Figa turistii se pot bucura de un sistem unic in Romania de aerosoli salini in aer liber.

Mălini, parte din doua rute cultural turistice

Zona Malini face parte din doua Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistica a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltata pe plan regional, si Ruta Cultural Turistica a Patrimoniului Muzeal din Romania, dezvoltată pe plan national.

Citeste  Târgul de Crăciun din Munchen, anulat din cauza pandemiei

Stimularea turismului

Pe termen lung si mediu, atestarea acestor localitati sau parti din localitati ca statiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv si vor creste sansele de atragerea de finantari nerambursabile.

Pana la acest moment, in Romania sunt atestate 52 de statiuni turistice de interes national si 95 de interes local.

Miriam

foto Facebook Baile Figa

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns