Stiri de ultima ora din Politica

Rovana Plumb, propunerea lui Dancila, ne-a facut de rusine in Europa

Asa crede liderul PNL, Ludovic Orban, dupa respingerea Rovanei Plumb de catre Parlamentul European. Plumb fusese desemnata la portofoliul Transporturi, dar din cauza problemelor de coruptie a fost respinsa de comisia juridica din Parlamentul European

Liderul PNL cere guvernului sa nu mai faca nicio alta nominalizare decat dupa consultarea Parlamentului Romaniei. “Propunerea Guvernului condus de Viorica Vasilica Dancila pentru functia de comisar european in persoana Rovanei Plumb a facut Romania de rusine in Europa. Solicit premierului Dancilă sa nu mai faca nicio alta nominalizare de comisar european fara consultareasși fara acordul Presedintelui Romaniei, precum si cu respectarea obligatiilor impuse de Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, respectiv audiereai în Parlamentul Romaniei a candidatului propus” – este prima reactie a liderului PNL, Ludovic Orban, dupa anuntul –previzibil – de la Bruxelles ca Rovana Plumb a fost respinsa.

Comisia Juridica din Parlamentul European a respins-o pe Plumb din motive de coruptie

In mod exceptional, Rovana Plumb a fost chemata in fata comisiei JURI din Parlamentul European pentru a dat explicatii privind problemele de conflicte de interese si coruptie. Eurodeputatii ii cerusera clarificari si in scris. Pentru ca scrisoarea romancei nu i-a multumit, ei au chemat-o sa stea de vorba fata in fata. Tirul intrebarilor s-a concentrat pe creditul dubios, de 800.000 de euro, despre care Plumb nu a oferit decat explicatii vagi. In plus, banuielile de coruptie in dosarul Belina au fost evocate de membrii JURI.

PSD sustine ca are alte nume

Pesedistii nu par ca au de gand sa renunte usor la ideea de a-si trimite omul lor la Bruxelles, in viitoarea Comisie Europeana. Surse din partid afirma ca decizia va fi luata de premierul Dancila, iar lista scurta i-ar include pe Eugen Teodorovici, ministrul de finante, Ramona Manescu, ministrul de externe, Gabriela Zoana, eurodeputat PSD sau Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana.

USR  cere demisia guvernului

Este putin probabil insa ca PSD sa-si mai poata face jocurile in privinta viitorului comisar european din partea Romaniei, asa cum a facut cu Plumb, pe care guvernul Dancila a trimis-o la Bruxelles, desi erau semnale certe ca va fi respinsa. “PSD a vrut sa exporte coruptia in Europa si s-a facut de ras. Prin nominalizarea Rovanei Plumb, refuzata de comisia juridica a Parlamentului european din cauza problemelor de integritate, PSD a aratat ca nu da doi bani pe un criteriu de baza pentru ocuparea functiilor publice. Premierul Viorica Dancila trebuie sa-si asume raspunderea  si sa demisioneze” – declara reprezentantii USR.

Miriam

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns