Stiri Locale de ultima ora

Nereguli la unii operatori economici din județul Călărași

Echipe mixte de control ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Ilfov, Prahova și Călărași au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care  operatorii economici din județul Călărași respectă prevederile legale în domeniu. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni.

Mai exact, este vorba despre 13 amenzi contravenționale în valoare de 122.000 lei, 4 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de peste 8.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 6 locații verificate, respectiv:

–              Sintax Catering SRL – ”Grătar la Nico”

–              Direcția Municipală de Servicii Publice a Municipiului Călărași – hala lactate, Piața Big

–              Petre & Ram SRL – fast-food

–              Ana 67 SRL – magazin de lactate

–              Daniel Filip Pesca SRL -magazin de pește

–              Luca și Anca SRL-magazin mixt.

Principalele abateri de la legislație constatate au fost:

  • comercializarea unor produse alimentare fără a avea precizate pe etichete data durabilității minimale și elementele de identificare-caracterizare;
  • folosirea unor materii prime în afara datei durabilității minimale sau fără elemente de identificare înscrise pe etichete;
  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu strat de praf, exces de gheață sau grad de uzură ridicat;
  • utilizarea unor ustensile și vase de bucătărie neprofesionale, cu grad de uzură avansat și strat de grăsime arsă;
  • lipsa indicarii în lista meniu a ingredientelor cu potențial allergen, a ingredientelor preparatelor, precum și a valorii nutriționale a acestora;
  • nerespectarea vecinătăților în vitrina frigorifică;
  • utilizarea unor instrumente de măsură fără buletin de verificare metrologică valabilă la data controlului;
  • comercializarea unor produse fără a avea afișat prețul de vânzare;
  • condiții igienico-sanitare improprii pentru funcționare: paviment cu plăci de gresie spartă, chivete ruginite, murdare, aparate de aer condiționat neigienizate, tavan cu pete de infiltrație, mobilier depreciat;
  • depozitarea unor produse alimentare direct pe jos
  • nerespectarea condițiilor prescrise și declarate la comercializarea peștelui în magazin
  • folosirea, în magazin, a unui mobilier cu grad de uzură ridicat
  • utilizarea unui autovehicul destinat transportului peștelui de la furnizor, cu paviment plin de lichid sangvinolent si cu pești depozitați pe jos, în habitaclu
  • folosirea unor coșuri de gunoi fără capac, cu resturi alimentare depozitate lângă acestea.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!