Stiri Lifestyle de ultima ora

Ingrasaminte din excremente umane

“Sigure si productive” – asa descriu cercetatorii germani ingrasamintele obtinute din excremente si urina de la om. Pare sa fie una dintre tendintele studiilor realizate de occidentali, in goana dupa solutii ecologice care mai de care mai … inedite.

Studiul a fost realizat de un grup de cercetatori germani. Acestia au facut un experiment. Au cultivat varza alba pe doua parcele de teren. Pe una dintre ele s-au folosit ca ingrasamant fecale si urina de la oameni. Excrementele au fost luate din asa-numitele toalete uscate, care composteaza resturile biologice. Pe cea de a doua parcela s-a recurs la fertilizatori traditionali. Cercetatorii germani spun ca varza crescuta pe parcela hranita cu urina si fecale umane a crescut mai rapid si mai frumos, iar recolta e sanatoasa.

Frontiers in Environmental Science a publicat rezultatele studiului. Autorii afirma ca produsele derivate din urina si fecale umane procesate sunt excelente in cultivarea verzei.

Exista deja pe piata ingrasaminte pe baza de urina umana. De exemplu, Aurin, care a fost recent aprobat pentru a fi folosit pe ogoarele din Elvetia, Liechtenstein si Austria.

Citeste  Cadavre folosite pe post de ingrasamant pentru sol: o noua lege in California

Se pare ca in viitor 25 la suta din ingrasamintele folosite la nivel mondial vor fi pe baza de excremente umane.

Si totusi, ce consuma omul se regaseste in fecale. Aceasta ar putea fi o problema in cazul medicamentelor sau altor substante chimice. De exemplu, in foile din varza crescuta cu fecale si urina umana s-a depistat ibuprofen, insa cercetatorii spun ca intr-o proportie extrem de mica.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns