David Popovici este campion la natatie
Stiri din Sport de ultima ora

David Popovici este campion la natatie

David Popovici a incheiat proba cu timpul de 46.86 si este cel mai bun inotator din lume. Este un record mondial, precedentul record de 46.91 ii apartinea brazilianului Cesar Cielo. Pe locul doi s-a clasat Kristof Milak cu timpul de 47.47 iar pe locul trei a fost Alessandro Miressi cu timpul 47.63.

Dadiv Popovici se calificase in finala cu timpul de 46.98, un record european si al competitiei. Inotatorul roman va mai concura la Roma la 200 de metri si 400 de metri.

Romania este reprezentata la Europene de o delegarue de 11 sportivi. Acestia vor participa la proble de inot dar si la sarituri de la mare inaltime.

Care au fost reactiile primite de sportiv pe Facebook

Eduard Novak, ministrul sportului a postat sambata seara un mesaj in social media prin care il felicita pe David Popovici pentru performanta de la Campionatul European de natatie,

“Când eşti atât de bun cum e David Popovici, e greu să mai surprinzi. Ne aşteptam la aur de la el, ne aşteptam la record mondial. Ne pare rău, David, dar ne-ai obişnuit să fii întotdeauna cel mai bun! Eşti un fenomen şi eşti al nostru! Ne înclinăm în faţa performanţelor tale, pe care le reuşeşti mereu cu atât de mult firesc, încât faci ca totul să pară o joacă. Ştim că nu e aşa, că sunt rezultatele unor eforturi uriaşe şi îţi mulţumim pentru că, deşi ştii cât eşti de talentat şi de bine pregătit, rămâi modest, concentrat, ambiţios şi dornic să ne aduci bucurie!”,  a scris Eduard Novak.

David Popovici a reusit sa cucereasca doua medalii de aur la Campionatele Mondiale care au fost organizate la Budapesta in mai putin de trei zile.

Sportivul a primit un million de lei pentru aceasta performanta din fondul de urgenra al Guvernului. Despre David se spune ca este cel de care alti inotatori spun ca un astfel de talent se naste la 100 de ani.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns