ce-cantitate-de-hrana
Stiri Lifestyle de ultima ora

Ce cantitate de hrana ar trebui sa-i oferi cainelui tau?

Cat de mult ar trebui sa manance un caine in fiecare zi? Adevarul este ca nu exista un raspuns unic. Fiecare animal de companie are propriile sale nevoi nutritionale. A avea un program adecvat de hranire este foarte important pentru sanatatea cainelui tau. O cantitate prea mica de hrana poate provoca deficienta in substante nutritive vitale, care ajuta la mentinerea sanatatii cainilor. In schimb, o cantitate prea mare de hrana uscata pentru caini poate duce la obezitate, ceea ce inseamna foarte multe riscuri pentru sanatatea animalelor de companie. Cel mai bun mod prin care te poti asigura ca blanosul tau mananca exact asa cum trebuie, este sa creezi un program alimentar potrivit pentru varsta si nivelul lui de activitate.

Cat de mult ar trebui sa manance cainii in functie de greutate?

Cel mai simplu mod prin care poti determina cantitatea zilnica de mancare uscata pentru cainele tau este masurarea hranei in functie de greutatea corporala. Bineinteles, cainii mai mici au nevoie de mai putina mancare decat cei mari.

In primul rand, este important sa cunosti greutatea cainelui tau si talia, care poate fi mica, medie, mare sau gigant. Daca nu tii cont de greutatea animalului tau de companie, poti cu usurinta sa-i oferi prea putina sau prea multa hrana. Mai jos este un program de hranire care te poate ajuta sa determini cantitatea necesara de hrana pentru cainele tau:

Caini toy si cei de talie mica (sub 5 kg)

In ciuda staturii lor mici, cainii de talie mica au personalitati mari care par sa iasa mereu in evidenta. Dar ce anume constituie un caine ca fiind o rasa toy? Cateva exemple de rase toy: Pomeranian, Bichon Havanez si Yorkshire Terrier. De regula, majoritatea raselor toy cantaresc in jur de 5 kilograme.

Cainii de rasa toy ar trebui sa manance:

  • 1/3 cana pe zi daca au o greutate de 1.5 kilograme
  • 1/2 cana pe zi daca au o greutate de 6 kilograme

Desi rasele toy si cainii de talie mica se incadreaza uneori in aceeasi categorie, este important sa cunosti diferenta pentru a te asigura ca ii oferi blanosului tau o dieta completa si echilibrata. Majoritatea cainilor care sunt in general mai mari decat rasele toy, dar care totusi nu depasesc 5 kg, sunt considerati caini de talie mica. Cateva exemple ar fi Boston Terrier, Teckel, Shih Tzu si Pug.

Rasele de talie mica ar trebui sa manance:

  • 3/4 cana pe zi daca au o greutate de 5 kilograme
  • 1 cana pe zi daca au ajuns la greutatea de 6 kilograme
  • 1 2/3 cani pe zi in cazul in care cantaresc 10 kilograme

In functie de tipul de hrana uscata pentru caini pe care il cumperi de pe https://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini si de rasa blanosului tau, fie medie, mare sau gigant, poti afla cu usurinta cantitatea de mancare pe care trebuie sa i-o oferi zilnic daca verifici tabelul de hranire de pe spatele sacului. In plus, pe pagina produsului gasesti un ghid de hranire care te ajuta sa cantaresti mancarea atat in functie de greutate, cat si in functie de nivelul de activitate al animalului tau de companie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns