Stiri Lifestyle de ultima ora

Aproape toti romanii stau acasa de sarbatori

Pentru al doilea an consecutiv, romanii se pregatesc sa petreaca acasa Craciunul si Revelionul. Iar banii alocati pentru Sarbatori sunt mai putini.

Potrivit unui sondaj realizat de CEC Bank, 92 la suta dintre romani vor sta acasa de Sarbatori, iar pentru, 48 la suta dintre ei, bugetul e mai mic fata de anul trecut.

Doar 3,5 la suta dintre cei intervievati au planuri sa plece in vacanta; numai 4,6 la suta planuiesc iesiri in oras.

Bugetul mediu : putin peste 1000 de lei

Acelasi sondaj arata ca bugetul mediu pe care romanii vor sa-l cheltuie cu ocazia sarbatorilor – incluzand cadouri si masa de Craciun, este 1 017 lei. 29 la suta dintre respondenti spun ca vor cheltui sub 500 de lei si doar 4,13 la suta isi permit sa cheltuie de sarbatori mai mult de 3 000 de lei.  Aproape jumatate – 48 la suta dintre romani – spun ca isi vor reduce cheltuielile de sarbatori fata de anul trecut, iar la polul opus, doar 18 la suta isi permit sa cheltuie mai mult decat anul trecut.

Citeste  Un teckel albinos, respins de toata lumea, e vedeta pe Instagram

In ceea ce priveste bradul de Craciun, 13 la suta nu vor avea in casa simbolul Cracinului, 56 la suta vor folosi bradul artificial din anii trecuti, iar 30,5 la suta spun ca si-ar cumpara brad, dar nu ar da pe el mai mult de 150 de lei.

Mallurile raman destinatia preferata

Sondajul mai arata ca 39 la suta dintre respondenti prefera sa-si faca majoritatea cumparaturilor la mall. Pe locul doi sunt producatorii locali – circa 27 la suta din romani. Doar 18,5 la suta dintre romani prefera cumparaturile online.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns