Iata ce spun autoritatile locale despre intrarea Timisoarei in carantina
Stiri Locale de ultima ora

Iata ce spun autoritatile locale despre intrarea Timisoarei in carantina

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz a transmis ca este posibila intrarea Timisoarei in carantina. Asta doar in conditiile in care rata de infectare este in continua crestere.

Bineinteles ca presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica a declara ca „nu este de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane”.

  Iata ce a mentionat presedintele Consiliului Judetean Timis

Oficialul a mai mentionat ca in urma discutiilor avute cu Raed Arafat nu exista argumente solide pentru a putea fi dispusa carantinarea municipiului.

„Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane. În cadrul discuțiilor de astăzi cu șeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei am solicitat cifrele, datele și previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Până în momentul de față nu am primit argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficiență.

Dincolo de respectarea distanțării sociale și a normelor de igienă, Timișoara are nevoie de vaccinuri, de o informare corectă și responsabilă a locuitorilor și o abordare care să vizeze deopotrivă sectorul medical, cel economic și pe cel al educației.

Dacă totuși decizia primarului Timișoarei este de a forța carantina, atunci atrag atenția asupra necesității adoptării în paralel a următoarelor măsuri:

  • libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au făcut deja boala;
  • sprijin financiar compensatoriu de urgență pentru operatorii economici afectați;
  • alocarea de către Ministerul Sănătății a unui număr suplimentar de vaccinuri.

În toamna anului trecut, la o rată de infectare comparabilă sau chiar mai mică dacă luam în considere faptul că au fost introduse în calcul și focarele, a fost solicitată carantina pentru Timișoara și a fost respinsă. Închei cu o întrebare retorică: ce s-a schimbat de atunci?”,  a scris pe pagina sa de Facebook, Alin Nica.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns