Stiri din Sport de ultima ora

Interzisi pe viata

Jucatorii chinezi de snooker Liang Wenbo, 36 ani, si Li Hang, 32 ani, au primit suspendari pe viata din partea Federatiei internationale de biliard şi snooker – WPBSA. Motivul pentru aceasta sanctiune extrem de dura este trucarea de meciuri.

Cei doi au fost gasiti vinovati de manipularea unor meciuri de snooker. De asemenea, ei se fac vinovati si de alte infractiuni : au convins si incurajat si alti jucatori sa trucheze meciuri si sa parieze pe meciuri. Ei au ca termen data de 20 iunie pentru a face recurs la sanctiuni. In plus, ei trebuie sa plateasca o amenda de 43.000 lire sterline catre Federatia Internationala de Biliard si Snooker.

Chinezii au mari probleme
Nu doar cei doi jucatori renumiti au fost gasiti vinovati Grupul e format din 10 jucatori, toti chinezi. Ceilalti opt jucători de snooker au primit suspendari, cei mai cunoscuti fiind Zhao Xintong, fostul castigator al Campionatului Regatului Unit (1 an si opt luni) si Yan Bingtao, castigatorul Mastersului din 2021 (cinci ani). Suspendarea lui Zhao se va încheia pe 1 septembrie 2024, iar cea a lui Yan pe 11 decembrie 2027.
 ”A fost dureros sa vedem cativa tineri jucatori talentati care incalca Regulamentul de conduita WPBSA prin presiunea exercitata de doi jucatori seniori. Acest comportament a fost recunoscut ca fiind total inacceptabil prin impunerea a două interdictii pe viata de a participa la vreo competitie recunoscuta de snooker”, a declarat presedintele WPBSA, Jason Ferguson.

De asemenea, Federatia de Snooker din China a anuntat ca la nivelul intregului sector se vor face campanii de informare si educare, astfel incat sa se combata asemenea practici de cazino.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns