Stiri Lifestyle de ultima ora

Vrei o imprimantă? Iată câteva sfaturi

Indiferent de motivul pentru care ai nevoie de o imprimantă acasă, alegerea acesteia poate fi dificilă, dacă nu ştii ce ar trebui să iei în considerare.

Iată de ce ar trebui să ţii cont când cumperi o imprimantă pentru utilizarea la domiciliu.

Laser sau inkjet

Imprimantele pot fi cu laser sau cu jet de cerneală iar alegerea modelului este condiţionată de volumul de listare. De aceea, dacă preconizezi că ai de printat zilnic documente alb negru, vrei o viteză de listare de cel puţin 20 de pagini pe minut şi calitate pentru text, este bine să optezi pentru imprimantă laser. Un astfel de model este imprimanta Laser Monocrom Pantum P2509W.

Dacă vrei să printezi documente alb-negru şi nu te interesează culorile, imprimanta laser este mai rentabilă şi, totodată, mai rapidă. Însă, dacă vrei să printezi fotografii, desene, grafice colorate, o imprimantă cu jet este mult mai adecvată pentru tine.

Pentru a preveni uscarea cernelii, imprimantele cu jet sunt recomandate doar dacă se vor folosi constant, în vreme ce imprimantele cu laser sunt adecvate atât pentru utilizarea regulată cât și pentru situaţiile în care se listează doar ocazional.

Tăvi de intrare şi ieşire

Marea majoritate a imprimantelor actuale funcţionează prin tragerea colilor din faţă, rularea acesteia în jurul tamburului şi scoaterea în tavă de ieşire. Dacă nu se doreşte curbarea hârtiei în timpul listării, se recomandă alegerea unei model dotat cu tăviţă de alimentare aflat în spatele imprimantei, astfel încât hârtia să parcurgă un drum liniar prin dispozitiv. Unele imprimante oferă facilitatea mai multor tăvi de hârtie, astfel încât utilizatorul să poată opta pentru coli de culori sau dimensiuni diferite.

De asemenea, este important să ţii cont de numărul colilor de hârtie pe care tăvile de intrare sau de ieşire le pot susţine. Dacă intenţionezi să listezi, de exemplu, un manuscris de 100 de pagini, o tavă de ieşire doar pentru 50 de pagini va fi insuficientă şi vei găsi o mare parte din file împrăştiate pe podea.

De asemenea, pentru a nu fi nevoit să alimentezi constant tava de intrare a hârtiei, capacitatea acesteia ar trebui să fie de cel puţin 100 de coli.

Conectivitatea wireless

La achiziţionarea unei imprimante pentru acasă nu uita să te interesezi de facilităţile de conectivitate oferite de aceasta. Ideal ar fi ca imprimanta ta să fie capabilă atât de conectivitate USB, cât și de conectivitate Wi-Fi (wireless), dacă vrei să fie compatibilă și cu tableta, laptopul sau telefonul tău mobil.

Preţ per pagină

Când cumperi o imprimantă nu uita că ulterior vei avea costuri cu consumabilele. Cu cât acestea sunt mai scumpe, cu atât costul pe pagina va fi mai crescut. Preţul per pagină se calculează împărţind preţul unui cartuş de cerneală/toner la numărul de pagini care se pot lista cu acesta.

Este recomandat să achiziţionezi o imprimanta pentru care consumabilele originale, necesare pentru a nu pierde garanţia, sunt accesibile.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns