Medicii de la Spitalul Judetean Sibiu au realizat o operatie care a necesitat un transplant osos. Aceasta este prima interventie efectuata in ultimii 10 ani.
Pacienta avea un defect osos la nivelul genunchiului si cu siguranta va avea nevoie de o perioada de recuperare. Este o interventie destul de neplacuta iar pacienta trebuie sa aiba persoane care sa o poata ingriji o perioada buna de timp.
Interventia se numeste artrodeza a genunchiului si a fost facuta de o echipa de medici de la Sectia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Operatia a fost condusa de conferentiarul Mihai Roman.
Mihai Roman a delcarat „A fost o operaţie extrem de complexă, care a solicitat la maxim echipa chirurgicală. Am operat o femeie cu un context medical mai aparte, care a prezentat un defect osos important la nivelul genunchiului, după câteva intervenţii chirurgicale/traumatisme din trecut. Intervenţia, care a necesitat o pregătire preoperatorie foarte bună, atât medicală, cât şi administrativă, a decurs foarte bine. Ea reprezintă însă doar o primă etapă în vindecarea pacientei. Urmează o fază postoperatorie dificilă şi apoi o recuperare lungă care, sperăm noi, se va încheia cu un rezultat pozitiv pentru pacienta noastră.
Acesta a mai mentionat ca interventia realizata a necesitat un transplant osos care s-a facut dupa o pauza de 10 ani.
„Grefele osoase pe care le-am utilizat provin din Banca de Os din cadrul Spitalului Colentina Bucureşti. In urma demersului pe care l-am făcut, acestea au sosit la Sibiu in preziua intervenţiei printr-un transport special”, a mai spus medicul ortoped.
Este placut sa vedem ca medicina evolueaza in tara noastra. Este placut sa stim ca medicii si tehnologia ne permite sa facem un transplant de os in cazul in care vom avea nevoie de asta.