Daca esti fan al jocului Minecraft, mai mult ca sigur te-ai gandit pana acum cum ar fi sa detii propriul server. In teorie, un calculator obisnuit ar putea fi suficient pentru a te bucura de o experienta completa. Totusi, anumite setari si un numar mare de jucatori pot face lucrurile mai dificile. De aceea, cel mai bine ar fi sa inchiriezi un pachet de servere dedicate cu plata lunara. Iata ce specificatii trebuie sa indeplineasca acestea!
Sistemul de operare
Un sistem de operare este necesar pentru a instala un software de functionare. In general, administratorii jocurilor prefera solutiile de la Microsoft. Astfel, poti alege o editie Windows din anul 2019 sau chiar una anterioara. O alta optiune este sa optezi pentru un server Linux, precum Debian sau CentOS. Indiferent de preferinte, este nevoie sa instalezi Java Runtime Environment.
Jocul Minecraft permite un grad inalt de customizare, insa cele mai populare servere sunt cele bazate pe Spigot si pluginuri. Este recomandat ca viteza de incarcare pe servere dedicate sa ajunga la cel putin 10 MB/s. Prin urmare, la un plan cu o latime de banda de 1 GB/s te poti astepta la performante superioare. Pentru a impiedica amenintarile cibernetice, asigura-te ca beneficiezi si de protectie anti-DDoS. Atacurile de acest tip presupun un volum mare de trafic fals care pot distruge intreaga retea online. Din fericire, exista furnizori de hosting care detecteaza si blocheaza incercarile de acest tip.
Memoria RAM
Numarul de jucatori nu este singurul factor de luat in calcul pentru memorie, deoarece exista activitati unde sunt elemente care vor conduce la incetiniri. Pe de alta parte, este recomandat sa incepi cu minimum 1 GB. Aceasta valoare va fi suficienta pentru a rezista la 5 conturi si la o harta de 5 GB marime. Daca vrei sa adaugi diverse moduri sau pluginuri, memoria trebuie sa fie cel putin dubla. Specificatiile recomandate pentru diverse pack-uri se pot gasi pe internet si variaza in functie de decizie. Performanta recomandata este de cel putin 2.3Ghz+CPU.
Spatiul liber
Instalarea serverului Minecraft necesita 2 GB pentru primii doi jucatori, fiind recomandat sa dispui de inca 5 GB pentru backup. Cei care isi doresc sa seteze un mediu pentru cinci sau mai multi jucatori, au nevoie de minim 20GB liberi. Tehnologia afecteaza viteza de procesare a datelor. Desi Minecraft poate rula pe servere dedicate HDD, cele SSD sunt ideale pentru a crea o experienta unica in joc. Acestea nu au parti mecanice si ofera timpi de raspuns de pana la 100 de ori mai buni.
Ce fel de hosting dedicat sa alegi pentru Minecraft?
Poate te gandesti sa investesti intr-un pachet scump, dar aceasta nu este neaparat varianta potrivita. In schimb, poti incepe un server Minecraft cu un plan dedicat de buget. Spre exemplu, la THC.ro, preturile pentru acesta incep de la 53,95 €/luna, existand un procesor 2x Intel Xeon E5-2450L, 16 Nuclee – 32 Threaduri @ 2.30 GHz. De asemenea, dispui de 16 GB memorie RAM si 1 GBps. Vei beneficia de o conexiune ultra rapida, deoarece nu exista niciun fel de limitare in ceea ce priveste viteza sau volumul de trafic. Un alt avantaj este uptime-ul de 99,9%, care garanteaza activitatea la orice ora. Daca ai nevoie de configuratii diferite pe servere dedicate, discuta cu cineva de pe chat pentru a determina solutia potrivita.