pexels-rachel-claire-5531044
Stiri Lifestyle de ultima ora

5 meniuri gustoase la care poți consuma cidru

În ultimii ani, pe lângă vin, bere și alte câteva băuturi alcoolice populare, pe mesele românilor și-a făcut loc și cidrul.

Acesta nu obișnuia să fie foarte celebru în România însă, în prezent, tot mai multe persoane preferă băutura fermentată pe bază de fructe, pentru gustul ei deosebit, dulce și fresh în același timp.

Ce este cidrul?

Cidrul este o băutură acidulată dulce, cu note fructate, obținută prin fermentarea merelor, a perelor și uneori a gutuilor, la o temperatură cuprinsă între 4 și 16 grade Celsius.

De regulă, cidrul nu are o concentrație mai mare de 8% alcool, iar cel mai slab cidru are în jur de 3% alcool.

Țara de origine a cidrului este Marea Britanie, însă acesta este consumat destul de des și în Irlanda, Franța, Austria și alte țări europene.

Top 5 meniuri delicioase pe care le poți servi alături de cidru

1. Preparate pe bază de fructe de mare

Dacă adori dieta mediteraneană și, în special, fructele de mare, poți gândi un meniu în acest stil, care se va potrivi perfect cu un cidru bun, din mere sau pere.

Gătește aperitive precum frigărui de creveți trași în tigaie și legume, apoi servește un calamar umplut cu brânză feta, creveți pe plită, paste proaspete cu fructe de mare și parmezan sau midii cu usturoi și pătrunjel.

Aceste preparate ușoare merg de minune cucidrul proaspăt, ușor acrișor, din mere, pere sau gutui, asemenea vinului alb.

2. Pește pe plită cu legume

Cidrul se poate combina foarte bine și cu preparate pe bază de pește slab, alb, precum codul sau dorada. Gătește peștele pe grătar sau la cuptor, cu puțină lămâie și cu garnitură de legume trase ușor în tigaie: ardei gras, morcov, broccoli, conopidă sau sparanghel.

Dacă dorești, poți adăuga și o salată însoțitoare, din frunze verzi și proaspete (baby spanac, kale, salată lollo sau iceberg) și un dressing fresh cu ulei de măsline și multă zeamă de lămâie.

3. Legume de toamnă caramelizate

În cazul în care te așteptai ca cidrul să se potrivească doar cu mâncăruri ușoare, de primăvară sau vară, află că acesta este extrem de versatil și poate fi potrivit și cu preparate de toamnă.

De exemplu, un cidru din mere roșii se va potrivi excelent cu preparate care includ legume caramelizate, coapte: morcovi, țelină, păstârnac, ceapă, sfeclă și cartofi. Adaugă-le acestora puțin zahăr brun și un vârf de cuțit de scorțișoară pentru a obține arome inedite, numai bune pentru sezonul de toamnă.

4. Preparate pe bază de porc

Dacă peștele și fructele de mare nu sunt pe placul tău, poți potrivi cidrul cu preparate pe bază de porc. Servește cârnați, omlete sau rulade cu bacon alături de un cidru dulce, cu arome de fructe de pădure, căpșune sau cireșe.

Gustul sărat al porcului va fi perfect echilibrat de cidrul dulce și carbogazos. Este o combinație cu care nu poți da greș niciodată!

P.S.: Încearcă și combinația de cidru cu sandwich-uri pulled pork, porc gătit cu mere sau porc glazurat cu sos de cidru.

5. Deserturi cu fructe, vanilie sau ciocolată

După aperitive și felul principal, poți combina un cidru acrișor, din pere sau gutui, cu un desert diafan cu fructe proaspete și vanilie sau bezea. Iar dacă vei servi un desert bogat în ciocolată (un tort, ecleruri sau brioșe), oferă-le oaspeților un cidru dulce, cu afine, frăguțe sau vișine.

În final, oricum ai alege să configurezi meniul, inspiră-te din ideile de mai sus și optează pentru un cidru de cea mai bună calitate, cu o cantitate scăzută de zahăr adăugat, cu fructe din belșug și cu o alcoolemie între 4% și 8%.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns